Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysNews

28/06/2014

Weekend la Muzeul Satului: Festival Thailandez și Târg de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Weekend la Muzeul Satului Festival Thailandez si Targ de Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Weekendul acesta, 27 –  29 iunie, Muzeul Satului din București găzduiește atât Festivalul Thailandez, cât și Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Zilele acestea este o atmosferă cum rar întâlnești la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, din București. De fapt, nu cred că am mai văzut atâta lume ca astăzi și, mai ales, un amestec cultural atât de interesant.

Ii, ceramică de Corund, rochii secuiești, icoane pe sticlă, curele late, opinci lucrate pe loc, miere, dansuri tradiționale thailandeze, tinere thailandeze interpretând dansuri populare românești – iată ce poți să vezi în acest weekend la Muzeul Satului.

Scena Dumitra, unde a avut loc spectacolul cultural thailandez, era plină. Public, de toate generațiile – copii așezați pe marginea scenei, părinți și bunici. Ba chiar și bătrânul meșteșugar cu straie populare și cu barba până-n piept, care vindea opinci la gospodăria de peste uliță venise să asculte muzica și să privească dansatorii în costume bogat colorate care imitau lupta dintre doi cocoși. În public s-a aflat si Ambasadorul Regatului Thailandei la Bucureşti, Excelența Sa Komgrit Varakamin.

Atât Festivalul Thailandez, cat si Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel continuă, în paralel, și mâine la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, din București.

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.