Royal-Silk-Holidays



Utile

25/10/2011

Viza Thailanda: Visa on Arrival si Tourist Visa

More articles by »
Posted by:
Tags: , , , , ,
ambasada-thailandei-la-Bucuresti

Informatii despre Visa on Arrival si Tourist Visa in Thailanda.

A) Visa on Arrival

Se adreseaza celor care vin in Thailanda ca turisti pentru doua saptamani.

Drept de sedere: 15 zile.

Formularele se completeaza la birourile de imigratii din Thailanda. Locatii:

Bangkok              – Suvarnabhumi Airport

Bangkok              – Don Muang International Airport

Bangkok              – Bangkok Harbour Immigration Checkpoint

Chiangmai          – Chiangmai International Airport

Chiangrai            – Chiangrai Airport Immigration Checkpoint

Chiangrai            – Mae Sai Immigration Checkpoint

Chiangrai            – Chiang Saen Immigration Checkpoint

Chiangrai            – Chiang Khong Immigration Checkpoint

Chonburi             – Sri Racha Immigration Checkpoint

Krabi                    – Krabi Immigration Checkpoint

Nong Khai           – Nong Khai Immigration Checkpoint

Phuket                 – Phuket International Airport

Phuket                  – Phuket Immigration Checkpoint

Rayong                 – U Tapao Airport

Rayong                 – Mabtaput Immigration Checkpoint

Satun                    – Satun Immigration Checkpoint

Songkhla              – Hatyai International Airport

Songkhla              – Sadoa Immigration Checkpoint

Songkhla              – Songkhla Harbour Immigraion Checkpoint

Sukhothai International Airport, Tak Immigration Checkpoint

Surat Thani          – Samui Airport

Surat Thani          – Samui Immigration Checkpoint

Surat Thani          – Surat Thani Airport Immigration Checkpoint

Yala                      – Betong Immigration Checkpoint

 

Conditii si documente necesare:

Dovada sumei de 10.000 THB/persoana, 20.000 THB/familie.

Valabilitatea pasaportului nu mai mica de sase luni.

Dovada biletului de calatorie, platit integral, valabil pe perioada celor 15 zile de la intrarea in tara.

Poza recenta, format 4 x 6 cm.

Conditii speciale:

Visa on Arrival nu se prelungeste decat in situatii exceptionale (problemele de sanatate care impiedica deplasarea etc.). Cererea de prelungire se depune la Biroul de Imigratii din Bangkok. Taxa: 1.000 THB.

 

B)  Tourist Visa

Tourist Visa  iti permite o sedere mai indelungata si are valabilitate de trei sau sase luni.

Se adreseaza vizitatorilor din doua categorii:

1. Care intra in scopuri turistice (viza TR).

2. Care intra in scopuri medicale (viza MT).

 

De unde o obtii: Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti.

Drept de sedere: 30 de zile sau 60 de zile.

Valabilitate viza: trei luni sau sase luni.

Tarif: 25 euro/intrare.

De la ambasada primesti 30 sau 60 de zile, dar poti sa aplici  pentru viza cu mai multe intrari. Intrarile in Thailanda iti aduc zile in plus, in functie de valabilitatea vizei tale. Conditia este ca la ambasada sa dovedesti prin acte de calatorie dus-intors iesirile si intrarile tale in Thailanda .

Conditii si documente necesare:

Valabilitatea pasaportului nu mai mica de sase luni (si copie de pasaport).

Formular completat (descarca-l de aici, sectiunea Visa/ Visa Aplication Form)

Fotografie recenta (3,5×4,5 cm), din ultimele sase luni. Dovada actelor de calatorie (bilete dus-intors).

Dovada sumei de 20.000 THB/persoana, 40.000 THB/familie.

Dovada cazarii.

Scrisoare de la angajator sau certificat bancar.

Scrisoare de la unitatea medicala din Thailanda, istoric medical, certificate medicale (categoria MT).

Conditii speciale:

Calatorii cu viza MT au dreptul de sedere la 60 de zile.

Prelungirea cu 30 de zile se face in urma unei cereri depuse la Biroul de Imigratii.

Adrese utile:

Office of Immigration Bureau

Immigration Division 1, Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210.

Tel.:  +66 2 141 9889

www.immigration.go.th

 

Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti, strada Vasile Conta nr. 12, sector 2.

Tel.: + 40 21 311 0078

Email: thaibuh@speedmail.ro

www.thaiembassy.org/bucharest/en/home

Program de lucru (pe probleme de viza):

09.30 – 12.00

13.30 – 15.30

 

Formulare viza:

www.thaiembassy.org/bucharest/en/services

 




About the Author






31 Comments


  1. Am si eu o intrebare: cum faci daca vrei sa ramai mai mult de 6 luni acolo?
    Daca iti iei viza de turist valabila 6 luni (3 intrari de cate 2 luni) si aceasta expira, iti poti reinnoi viza pe teritorul Thailandei?
    Sau trebuie sa te intorci in Romania si sa obtii o noua viza?

    Multumesc,
    Ciprian


    • salut Ciprian,

      iata ce am gasit pe site-ul celor de la Ambasada Regatului Thailandei. citez “Validity of a Visa (se refera la viza turistica): 3 months or 6 months.
      Period of stay: not exceeding 30 days or 60 days. Travellers coming to Thailand with Tourist visa (category “MT”) are permitted to stay in the Kingdom for a period not exceeding 60 days. Extension of stay for an additional 30 days also can be requested from the Office of Immigration Bureau.” deci, dupa ce iti expira intrarile de pe viza, fiecare intrare in Thailanda iti activeaza o noua perioada de sedere, trebuie sa mergi la Bangkok la biroul de imigrari. http://www.immigration.go.th (o chestie pe care am gasit-o la o prima vedere pe site-ul lor: in case of extension service please contact immigration office in your residence area for example if you stay in Bangkok please contact Immigration Division 1 at Government Complex Changwatana. )


  2. Eduard

    Am incercat sa aplic pt tourist visa acum 3 saptamani dar nu au vrut sa ma lase deaorece nu lucrez si nu am adeverinta de salariat.Desi pe site-ul de de la ambasada scrie :”adeverinta de salariat sau extras de cont”. Cand am ajuns acolo am dat de o baba acra care tipa la mine fara sa-i fac ceva, care mi-a spus tare si raspicat ca degeaba am banii necesari in cont si toate acatele necesare….daca nu am adeverinta de salariat nu ma lasa sa plec…O chestie foarte stupida si ciudata ,tipic romaneasca. Acum o luna o prietena a plecat fara sa aiba adeverinta de salariat! In fine intrebarea me este: daca aplic pt visa on arival in aeroport trebuie sa ma astept la alte surprize(ca in romania) sau daca am tot ce este necesar o sa imi de visa? Practic nu vreau sa raman suspendat prin thailanda =))


    • din cate stiu, pt visa on arrival trebuie sa ai pasaportul, biletele dus-intors sau de intrare – iesire din tara in cazul in care intentionezi sa-ti continui calatoria din Thailanda prin alte tari – si sa demonstrezi ca ai o suma de bani asupra ta. conditiile sunt trecute pe site-ul ambasadei thailandei.


    • hudescu marcel

      noi am fost acum 2 ani viza o obtii in aeroport ptr 15 zile si costa in jur de 15 eoro daca intirzii platesti la iesire din tara o amenda de vreo 15 euro ptr fiecare zi de depasire in noiembrie ne ducem o luna la 15 zile mergem 3 zile in kuala lumpur si ne intoarcem asa avem alte 15 zile


    • Ana

      Salut, cum ai facut cu viza pana la urma? Maine vreau sa merg la ambasada si problema este ca prietenul meu nu este angajat, are birou de arhitectura. Banii care i-a castigat de-a lungul timpului nu i-a trecut prin banca ci i-a primit in mana ( cu facturi, contracte si toate formele legale ). Am sunat la ambasada si am intrebat ce acte i-ar trebui si au spus doar extras de cont ca la restul hartiilor nu se uita nimeni. El are cont dar sumele care au intrat si au iesit din cont nu demonstreaza ca se poate intretine in Romania. A mai fost cineva in stituatia asta? Am tot vazut pe forumuri fel de fel de probleme legate de obtinerea vizei. Mentionez ca stam mai mult de 15 zile ,deci nu putem lua visa on arrival. Poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Multumesc


  3. antniom

    salut, stie cineva cat dureaza eliberarea unei vize? eu nu sunt din bucuresti si as vrea sa o obtin in aceasi zi daca e posibil ca sa nu vin sa stau aiurea pe acolo.


  4. Lucian

    Salut

    fara Dovada cazarii este vro sansa sa imi dea viza turistica?

    ca eu ma duc si stau la cineva


  5. Buna ziua,

    Daca stau 15 zile am nevoie de viza din ro sau o pot lua din Thailanda?

    Merci


    • este suficient Visa on Arrival, pe care o primesti in aeroport, cand ajungi in Thailanda


      • Cosmin

        Buna Adina,

        Eu locuiesc in Dubai si vreau sa plec intr-o vacanta de 10 zile in Phuket. Avand pasaport romanesc, cred ca este suficient sa fie valabil, voucher-ul de la hotel cu rezervare, o poza recenta 6/4 cm, biletul platit dus-intors si 10.000 Thai Baht pentru a aplica – Visa upon arrival. Poti sa confirmi aceste info?

        Multumesc,
        O seara placuta in continuare!


  6. Radu Gabriela

    Am dat un telefon la ambasada , as vrea sa petrec vacanta de iarna in Thailanda mai mult un pic de 15 zile , am nevoie de Visa tourist….doamna de acolo spunea ca pot descarca formularul tip de pe internet dar nu gasesc unde….daca puteti sa ma ajutati va rog frumos….as mai avea nevoie de o poza 4/6 , pasaport si 30 euro.
    va multumesc


  7. gigel

    Buna ziua. Pentru Visa on Arrival este neceesar sa depun acte si la ambasada din romania sau totul se face acolo ? Siteul lor nu functioneaza pe sectiunea acestei vize…


  8. achivei anamaria nicoleta

    buna ziua!
    locuiesc in Austria de 4 ani de zile si doresc sa plec in Bangok petru o perioada de 25 de zile , cu iubitul meu in vacanta, care va fi deja acolo, deoarece el pleaca din China. la el sunt toate rezervarile de hotel cu doua destinatii,Bangok si un bungalow undeva pe o insula.

    intrebare> avand in vedere ca sunt doar turist am nevoie de vreo viza sau o primesc in aeroport?

    nu stiu cum se procedeaza pentru ca nu am mai fost in Thailanda.

    Va rog sa imi trimiteti un raspuns.Multumesc, Niky


  9. Alex

    Buna.
    Plec saptamana viitoare in Thailanda, in 12 dec, si stau 17 zile. Insa nu am luat viza de la ambasada din Bucuresti. Citind site-ul oficial pentru obtinerea vizei, interpretarea mea a fost urmatoarea: aplic pentru “viza la sosire” (15 zile) si platesc atunci taxa pentru 1 zi extra.
    Insa acum ma intreb daca pot face acest lucru avand in vedere ca biletul de intoarcere, cel pe care il voi si arata acolo, este dupa 17 zile (biletul de avion retur in 29 dec)?
    Aveti idee daca o sa am ceva probleme in obtinerea “vizei la sosire”? Daca da, cum as putea sa rezolv avand in vedere ca nu mai am timp sa aplic pentru viza in tara.
    Multumesc in avans pentru ajutor/ ponturi.


  10. katrim

    Buna seara, in ianuarie plec si eu in Thailanda, initial era vorba sa nu stau mai mult de 15 zile insa tocmai am aflat ca-i posibil sa stau ceva mai mult, poate inca o saptamana. Nu mai am timp sa iau tourist visa din Romania si cum nici nu-s angajata, banuiesc ca n-as primi-o (am vazut ca mai e un caz nefericit aici).
    Din cate inteleg eu din formularele lor, se poate sta peste cele 15 zile cu plata unei taxe/amenzi pentru fiecare zi, cu precizarea de a nu depasi 40 de zile.
    Deci viza on arrival si amenda in fiecare zi ce depaseste cele 15, am inteles bine?

    Multumesc si-un An nou cat mai interesant tuturor!


  11. dragos

    Buna. Eu vreau sa intru in Thailanda din Malaesia, oare pot sa obtin viza on arrival la granita terestra? Calatoria de la Kuala Lumpur pana in apropiere de Krabi o fac cu trenul.


  12. veronica

    Buna,am si eu o intrebare. Daca ai toate actele pentru a obtine o viza pentru 3 saptamani de ce nu r.o acorda?? sa inteleg ca vizele se dau pe ,, ochi frumosi,,???


  13. stefan

    nu pot accesa link-ul cu formularul pt viza. ma poate indruma spre un link care merge? multumesc anticipat


  14. Stratulat Emanoil

    Buna Adina am si eu o nelamurire la care poate poti tu sa imi dai un raspuns , in ianuarie 2014 plec in asia de est pt 6 saptamani din care primele 10 zile le voi petrece in thailanda dupa care voi vizita cambodgia si vietnam-ul , iar ultima saptamana as vrea sa ma intorc pt inca o saptamana in thailanda , e posibil ?


  15. silviu

    Am fost si noi la ambasada pt obtinerea vizei. Am ramas SOCATI ca in Romania anului 2013 un functionar se poate purta atat de ordinar cu cineva. Aceasra “dooamna” (romanca)care preia actele este de o nesimtire si agresivitate iesita din comun. Nu aincercat macar o data sa fie de folos. Ne-a tratat ca pe ultimi cersetori,nu a vrut sa ne ia in considerare extrasele de cont ale cardurilor chiar daca aveam fiecare peste 10000 ron pe ele. Sunt dezgustat de comportamentul acestei cucoane frustrate.


  16. codruta

    buna tuturor.in data de 10 ianuarie 2014 urmeaza sa plec in Thailanda cu prietenul meu de cetatenie franceza, el a luat deja biletele de la o agentie franceza dar sederea mea acolo e de 17 zile si dupa ce am citit comment-urile voastre e dificil cu obtinerea visei turist.as putea intampina neplaceri la intrarea in Thailanda?? astept raspunsurile voastre in cel mai scurt timp.multumesc frumos .


  17. Bibart Crina Ioana

    Buna asi avea o intrebare. vreau sa imi petrec sarbatorile de craciun in thailandia cu iubitul meu si vreau sa raman 30 de zile cum asi putea sa obtin viza. am ncumparat deja biletu nu stiam ca viza e doar de 15 zile. va rog frumos sa ma informati cat de repede posibil. multumesc



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *