Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

07/06/2013

TRAFIC in Bangkok

More articles by »
Written by:
Tags: , , ,
photo (1)

Cand vine vorba de stat in trafic, Bangkokul e fara rival. Anul trecut era pe locul patru in lume – dupa Tokio, Los Angeles si Sao Paolo. Acum e pe primul la traffic jam – am citit azi intr-un ziar local.

Sa te fereasca D-zeu sa te prinda ora 6.30 a.m in trafic! Atunci incepe ora de varf care dureaza pana la 9 a.m.

Bangkok iti arata un trafic intr-adevar infernal

Bangkok: un oras cu 10 milioane de locuitori si 7 milioane de masini, 3 milioane de scutere si tuk-tuk-uri pe 5000 km de asfalt.  Asta inseamna ca pe fiecare km de sosea sunt cca 1300 de masini si 700 scutere! Colac peste pupaza, soferii parcheaza si-n mijlocul drumului si sunt foarte rebeli. Fiecare tinde sa se descurce cum poate.

In ultimii ani thailandezii, in special cei din Bangkok, cumpara fara masura masini. Desigur – majoritatea  pe credit.

Iadul din trafic reincepe pe la ora 4 pm cand oamenii termina programul si se intorc acasa. Cel mai rau e in apropierea weekendului, cand lumea se inghesuie sa plece din Bangkok pentru o zi doua de relaxare, iar traficul devine de-a dreptul infernal. Si nici in momentele cele mai bune Bangkok-ul nu are un tract auto foarte fluid: viteza medie de deplasare e de 16 km/h.

Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da e sa stai departe de sosele la ora de varf. Profita cat poti de sky train si de transportul public de pe fluviu.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.