Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

11/12/2013

Tamarind Village, Chiang Mai: un hotel boutique, o experienta culturala

More articles by »
Written by:
Tags: , , ,
Tamarind Village, Chaing mai - gradina cu tamarind

Tamarind Village este, dupa cum spune descrierea oficiala a acestui loc, un hotel boutique fermecator din centrul vechi al Chiang Mai, inspirat din cultura si istoria acestui loc. Predominate sunt elementele specifice vechii arhitecturi Lanna, din nordul Thailandei.

Foto: Tamarind Village

Stiu, suna cam PR-istic si, deocamdata, pot fi acuzata pe drept cuvant ca iau texte mestesugit compuse de pe site-ul hotelului si din brosuri de prezentare. Dar, pentru ca am vazut locul acesta cu ochii mei, trebuie sa recunosc ca nu este nicio exagerare la mijloc.

Dar, sa incep cu inceputul.

Am ajuns la Tamarind Village dupa o cursa neinspirata cu taxiul prin Chiang Mai. Sofeul, desi strada era chiar in centru, ne-a dus departe, la iesirea din Chiang Mai, ne-a spus ca acolo este hotelul si ne-a lasat intr-o intersectie, langa o cladire in constructie. Cand, in cele din urma, am gasit un taximetrist care sa ne duca sigur la destinatie (locul nu era greu de gasit, dar aveam la noi o harta a Bangkok-ului (!) si doar o carte de vizita cu adresa scrisa in limba engleza), intarziasem deja la intalnirea pe care o fixasem. Am ajuns nervosi, rusinati de lipsa de politete de care dadeam dovada, enervati de stangacia si greselile facute pana in acel moment  (Vezi: Taxi in Chaing Mai)

Cand am intrat insa in Tamarind Village, starea de spirit ni s-a schimbat. De pe strada agitata, am pasit intr-o veritabila oaza. Liniste, vegetatie si o atmosfera incredibil de placuta. Hotelul nu este chiar la strada. De aici, mergi pe o alee cu arcade de bambusi (aceasta este intrarea), si abia aboi intri in hotelul propriu zis, care nici nu se vede din strada). Tamarind Village este un hotel luxos fara sa etaleze un lux ostentativ. Este o imbinare armonioasa intre eleganta, simplitate si rafinament.

Tamarind Village Chiang Mai, intrarea cu bambusi

Tamarind Village, Chiang Mai, intrarea cu bambusi/ Foto: asiarooms.com

Tamarind Village: un colt linistit din Chiang Mai, in care lemnul de tek si peretii albi creaza un spatiu rustic si, totodata, rafinat

Am retinut in special felul in care se imbinau culoarea lemnului de tek si peretii albi, nefinisati – cu textura si forme neregulate care iti amintesc de peretii de lut ai caselor traditionale.

Apartamentele si dormitoarele sunt construite in jurul unei succesiuni de gradini interioare. De altfel, Tamarind Village isi ia numele de la un arbore tamarind de 200 de ani care se inalta maiestuos in gradina interioara a hotelului si confera o umbra binevenita.

Elegant si simplu, in acelasi timp, intim si linistit, o alternativa mai calda la hotelurile gigant si cu sute de camere, Tamarind Village devine o experienta estetica si culturala.

Tamarind Village, Chiang Mai: program cultural

Pentru oaspetii hotelului sunt puse la punct programe, inspirate din cultura din nordul Thailandei si Chaing Mai. In programul pe care l-am primit erau incluse urmatoarele activitati:

LUNI Pictura pe umbrele de hartie (inspirat din mestesugul nascut in satul Bo-sang)

MARTI Arta de a impaturi frunzele de banana si lotus (frunza de banana este utilizata pentru a inveli mancarea, pentru a confectiona recipiente sau pentru a realiza decoratiuni pentru festivaluri. Frunza dde lotus este, de asemenea impaturita, intr-un triunghi delicat pentru a fi oferita, ritual, templului)

MIERCURI Tesaturi din bambus

JOI Arta ghirlandelor de flori

VINERI Confectionarea de comprese din ierburi pentru spa dupa vechi retete.

SAMBATA Confectionare de steaguri  Tung. Populatia Lanna avea credinta ca aceste steaguri sunt o cale sau o scara catre ceruri.

DUMINICA Plimbare culturala. (Tamarind Village este amplasat in apropiere de cele mai frumoase temple din Chiang Mai)

Contact Tamarind Village

Adresa: Chiang Mai, centrul vechi

50/1 Rajdamnoen Road, Tumbol Sri Phom, Amphur Muang, Chiang mai

www.tamarindvillage.com

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.