Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

13/04/2012

Songkran

More articles by »
Written by:
Tags: , ,
IMG_3940

A venit Songkran – anul nou thailandez. Cum am spune noi, la multi ani, 2555!

“Ce faceti, nu veniti, toata lumea este la centrul de diving!”, ne-a strigat entuziasmat vecinul Kiril. Ce sa facem, am mers… L-am luat pe Vladimir inca adormit, ne-am urcat pe scuter si am plecat sa sarbatorim cu ceilalti straini din Chaloklum, Songkranul – anul nou thailandez. Inca de la intrare, multimea de scutere anunta o invalmaseala generala, iar cand am intrat mi-a fost dat sa vad ce nu mai vazusem niciodata: zeci de oameni care pareau dati in mintea copiilor, se aruncau in piscina, se stropeau, dansau, se scalambaiau, se fotografiau, se fugareau cu pistoale de apa. Unii erau in tricouri, altii in costume de baie, unii pictati in rosu si toti erau uzi. Am intrat in jocul lor si am sarbatorit impreuna trecerea in noul an.

Songkran: simboluri

Trecerea in noul an este un prilej de bucurie si balaceala generala. De Songkran, toata lumea se uda… cu pistoale de jucarie, castroane, furtunuri si orice este util in aceasta activitate. Nu scapa nimeni.

Songkran celebreaza de asemenea un nou ciclu agricol, iar apa este simbolul purificarii – ea aduce prosperitate, fertilitate si bunastare. Pe strazi sunt plimbate statui care-l reprezinta pe Buddha, oamenii merg la temple, isi viziteaza familiile si rudele in varsta in semn de respect. Pe strazi este o frenezie generala, oamenii se uda intre ei, isi striga Songkran, turistii intra si ei in joc si toata lumea se distreaza.

  • Songkran se serbeaza, de asemenea, in Laos, Cambodgia si Myanmnar.
  • Intre calendarul budist si cel gregorian este o diferenta de 543 de ani.

 

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.