Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysOameni

07/03/2012

Sarbatoarea Makha Bucha

More articles by »
Written by:
Tags: , ,
IMG_1929

Sarbatoarea Makha Bucha este un moment important din calendarul budist, o zi de venerare a lui Buda si a invataturilor lui.

Astazi este Makha Bucha – un important moment din calendarul budist si sarbatoare oficiala in Thailanda. Aceasta aminteste de doua evenimente din timpul vietii lui Buda, de acum 2.500 de ani. Primul este venirea a 1.250 de calugari din toate locurile la Buda (Siddhartha Gautama), ca sa-l cunoasca si sa-i aduca omagiu. Asta s-a intamplat la sapte luni dupa ce Buda a inceput sa-si raspandeasca invatatura. Al doilea eveniment pe care-l celebreaza Makha Bucha, s-a intamplat 45 de ani mai tarziu si se refera la momentul in care Buda, cu putin inaintea mortii, dadea ultimele invataturi. Ambele evenimente au avut loc atunci cand era luna plina, in a treia luna dupa calendarul lunar thailandez, careia in limba sfanta Pali i se  spune “Makha”. “Bucha”, tot din limba Pali, inseamna a venera, a onora.

Sarbatoarea Makha Bucha in Asia

Makha Bucha se celebreaza in Thailanda,Laos si Cambodgia si este o zi de venerare a lui Buda si a invataturilor lui. In aceasta zi, oamenii merg la temple si urmaresc trei teluri: sa nu faca rau, sa faca bine, sa-si purifice mintea si sufletul.

Makha Bucha are loc in momentul de luna plina din a treia luna, dupa calendarul lunar thailandez, la sfarsitul lui februarie – inceputul lunii martie.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.