Royal-Silk-Holidays



Experiente

12/03/2016

Rețete cu pește din bucătăria lui Puk

More articles by »
Posted by: Adina
Tags: , , ,
Retete cu peste din bucataria lui Puk

În ultima vreme, mi-am tot băgat nasul în bucătăria lui Puk de la Leo Thai Food. Bucătăria ei este un colț în aer liber, unde sunt îngrămădite oale și cratițe de gătit, două arzătoare, câteva butoaie cu apă și un furtun unde spală vasele.

Mai este un frigider în care ține caserolele cu ingrediente, pe care le pregătește de seara sau dis-de-dimineața, și masa la care lucrează. Farfuriile sunt ținute în ordine, una peste alta, acoperite cu o pânză curată, care le apără de praf și muște. Soda, cățelușa de trei ani, este nelipsită și își bagă peste tot coada (are și de ce, pentru că are puse deoparte bucățele foarte bune: pește și porc mărunțit cu orez și alte bunătăți).

Am prins obiceiul să mă strecor după masa de lucru și să arunc un ochi în cratițele ei, încercând să nu o încurc nici pe ea și să nu o deranjez nici pe Soda sau să răstorn ceva.

Pe lângă supa de orez, tom yam și fried rice (urmează supa de tăiței, dar pentru ea parcă aș intra puțin în bucătăria lui Pa), zilele trecute am văzut cum se pregătește peștele în stil thai – în două variante deloc spicy, pentru că nu a gătit cu sos de chili ca să mănânce și Vladimir: prăjit (deep fried) cu usturoi și baracuda preparată cu sos de ananas, ceapă și roșii, în folie de aluminiu.

Pește prăjit cu usturoi

  • 1 bucată (din păcate nu am reușit să aflu cum se numește) a ajuns pentru trei persoane – doi adulți și un copil.
  • o cantitate generoasă de usturoi. A luat cățeii de usturoi cu coajă cu tot, i-a crăpat cu satârul și apoi i-a tocat cât de cât.
  • ulei (mult)
  • făină
  • sare

A curățat peștele și a făcut câteva crestături pe el.  L-a dat cu sare, apoi l-a dat prin făină și l-a pus la prăjit în mult ulei încins.

În paralel, a prăjit usturoiul, apoi la scos cu o sită și l-a lăsat la scurs.

După ce peștele a fost prăjit, a adăugat usturoiul peste el. Ni l-a servit cu orez fiert, simplu.

Pește cu sos

  • 1 baracuda (a ajuns pentru 6 persoane), tăiată în două bucăți mari.
  • Sos de scoici
  • Usturoi
  • Ananas
  • Ceapă
  • 1-2 roșii
  • Unt

Puk a tăiat ananasul în bucăți mărișoare, la fel și ceapa. A tăiat roșiile în felii.

A crăpat și mărunțit usturoiul.

A amestecat ingredientele cu sosul de scoici.

A uns două folii de aluminiu cu unt.

A așezat fiecare bucată pe câte o folie și a pus sosul peste pește.

A lăsat peștele pe grătar (un vas Jena care se încălzea cu un grătar în interior) 30 de minute.

A ieșit o delicatesă: bucățile de pește pluteau într-un sos dulce-acrișor foarte gustos, ca într-o supă!

În bucătăria lui Puk (video)

Foto: Thaistory.ro/ Text: Adina Brânciulescu



About the Author

Adina





0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *