Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysTara surasului

30/05/2012

Prin Chiang Mai si Nordul Thailandei

Picture 001

Puncte obligatorii pe agenda de călător in Chang Mai si Nordul Thailandei

Foto: Autoritatea de Turism a Regatului Thailandei

• O incursiune în istorie la Muzeul Naţional Chiang Mai, unde sunt expuse cele mai importante obiecte de artă și meșteșugărit specifice culturii și tradiţiilor regiunii de nord. Apoi un tur al complexului de temple de la Wat Phra Sing, cea mai faimoasă mostră de arhitectură din Chiang Mai, iar seara o sesiune de shopping tipic thailandez. Încercaţi una din cele trei pieţe tradiţionale: Dalat Tung Fa Bot, situată la sud-est de Chiang Mai, piaţa Klong Toey sau piaţa Lang Krasuang

Triunghiul de Aur, un misterios colţ de lume unde se intersectează nu doar Thailanda cu Myanmar și Laos, ci și povești din secole trecute, în care personaje principale erau opiumul, traficanţi periculoși și trădători ce sfârșeau pe fundul Mekongului.

• Vizită la Grădina Zoologică Chiang Mai; amplasată la marginea vestică a orașului, la poalele munţilor, este a doua ca mărime din Thailanda. Iar o plimbare pe spinarea unui pachiderm în Elephant Nature Park vă deschide o nouă perspectivă a relaţiei cu animalele; aici, mai degrabă oamenii lucrează pentru elefanţi, și nu invers!

• Învăţaţi să gătiţi preparate tradiţionale. La Four Seasons, orele de instrucţie gastronomică se ţin într-o bucătărie răcoroasă în aer liber. De asemenea, Thai Farm Cooking School reprezintă o experienţă culinară memorabilă… de-ţi lasă gura apă.

• Bifaţi o drumeţie în Parcul Naţional Doi Suthep, mândria provinciei, situat la 16 km nord-vest de Chiang Mai. Gheizerele din mijlocul junglei constituie punctul major de atracţie. Rezervaţi-vă o zi pentru Doi Inthanon; se află la 58 km nord-vest de Chiang Mai și este cel mai cunoscut dintre parcurile naţionale din Thailanda de Nord.

• Tot pentru iubitorii de natură, de data asta cultivată cu minuţie de bijutier de maeștri ai horticulturii: un tur al Grădinii Botanice Queen Sirikit, situată pe Valea Mae Sai. Însă Thailanda își etalează abundenţa vegetală – o vizită la o fermă de orhidee din Valea Mae Sai e obligatorie – iar la Chiang Mai Flower Festival, de la fiecare început de februarie, exuberanţa fl orală e la apogeu.

• Dacă vă afl aţi în Thailanda pe la sfârșitul lui decembrie, participaţi la Chiang Mai Winter Fair, în cadrul căruia au loc efervescente manifestări culturale, concursuri de frumuseţe și parade unice.

• Nu rataţi o vizită în satul Bo Sang, renumit pentru umbrele de hârtie, pictate manual de artizani. Un „dragon” gigantic cu „solzi” rotunzi din hârtie și acuarele în mii de culori – așa arată uliţa principală a sătucului.

• Alte două moduri de a cunoaște nordul provinciei Chiang Mai: o călătorie cu barca pe râu către Chiang Rai, cu motocicleta prin inima Triunghiului de Aur sau câteva lecţii de istorie milenară și elegantă arhitectură birmaneză în Lamphun și Lampang, orașe-muzeu la sud și sud-est de Chiang Mai.

• Dacă în Pai drumeţiile și raftingul sunt principalele atracţii, în Mae Hong Son, pe lângă acestea, aveţi parte la început de aprilie de o ceremonie unică: Poi Sang Long, intrarea tinerilor în ordinul călugărilor budiști.

• Salba de temple de pe artera comercială îngustă ce leagă râul Ping de Poarta Tha Phae, în Chiang Mai, este alt obiectiv turistic obligatoriu pe agenda voiajului în nord.

• Pentru cei în căutare de valori etnice autentice, o drumeţie către triburile seminomade din nord migrate din vecinul Myanmar, poate fi o experienţă pe cât de inedită, pe atât de emoţionantă – precmm o călătorie în timp, o imersiune în tradiţiile și istoria culturii regatului Lanna.

 

“Prin Chiang Mai si Nordul Thailandei” face parte dintr-o serie speciala de articole, intitulata “Thailanda, tara surasului”. Gasesti informatii despre Bangkok, destinatii thailandeze si marturiile unor oameni care au ajuns in Thailanda si s-au indragostit iremediabil de ea. Daca doresti sa ne impartasesti si sa publici pe Thaistory impresiile tale despre Thailanda, scrie-ne pe contact@thaistory.ro. Astfel, vei intra si tu in Thailanda, tara surasului!

Multumim Autoritatii de Turism a Regatului Thailandei pentru dreptul de publicare a textelor si pentru ca ne-a oferit sansa de a impartasi tuturor descrieri personale si pline de culoare ale Thailandei.

 

 

 

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.