Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysOameni

28/02/2016

Prieteni din Chaloklaam. Lop

More articles by »
Written by: Adina
Tags: ,
Prieteni din Chaloklaam. Lop

De dimineață, vântul a început să bată cu putere în Chaloklaam și valurile sunt mari. Din acest motiv, bărcile nu ies în larg. O pauză a luat și Leo, barca lui Lop, așa că el își umple timpul ajutându-și soția la restaurant: spală vase, cumpără legume și verdețuri, în timp ce ea gătește pentru clienți.

Lop este prietenul lui Vladimir. Nu aș putea spune cum s-au împrietenit. Vladimir nu este prea deschis la manifestările de prietenie ale oamenilor de pe aici, îmi spune că nu le înțelege limba, nu știe de ce îl cheamă sau de ce tot strigă după el, dar cu Lop a fost diferit. A mers să dea mâna cu el, l-a salutat și, încetișor, s-au împrietenit. Într-o zi, Lop l-a luat de mâna și l-a dus la barca lui. Au mers împreună cu barca până în locul în care și-o adăpostește în timpul nopții. Timp de câteva zile, Vladimir nu a mai vorbit decât de asta și, de fiecare dată când ajungeam pe plajă, pândea barca Leo. A mai urmat o plimbare și apoi, ieri, pe când eram la restaurantul soției,  Lop ne-a dus cu barca până la Bootle Beach (Haad Kuad). Vladimir a stat pe aceeași cutie cu el, la cârmă. La întoarcere, deşi puteam să venim cu mai târziu, cu altă barcă, a vrut să vină tot cu Lop. “Lop e prietenul meu, eu vreau să merg doar cu el!”, a strigat şi a fugit să-l ia de mână.

Așa că astăzi, pentru când am venit la Leo Thai Food, restaurantul lui Puk, soția lui Lop, Vladimir a avut pregătită o farfurie din carton pe care a pictat o barcă cu motor, ca un longtaiboat, pe care a scris Leo. Lop spăla vasele în spate, dar când l-a văzut pe Miru a mers să dea mâna cu el. A luat farfuria, a admirat-o, apoi a căutat un loc bun în care s-o agațe. După câteva minute, agățătoarea s-a desprins. Atunciși-a tras un scaun lângă noi, l-a luat pe Vladimir lângă el şi, împreună, au meșterit un nou sistem de prindere. Apoi, au lipit farfuria lângă frigider.

Foto: Thaistory.ro/ Text: Adina Brânciulescu

 About the Author

Adina

0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.