Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

26/03/2013

Plaje thailandeze: top 5 recomandari

IMG_1890

Spre ce plaje thailandeze sa te indrepti in urmatoarea vacanta.

Foto: Adina Branciulescu/ Plaja din Koh Bulone Don

In incercarea de a gasi noi locuri dragute, unde turistul sa nu-si fi pus inca definitiv amprenta manutei lui albe, transpirate si incarcate de dolari, i-am scris lui Suranchana Amarin, colega mea de la National Geographic Thailanda. Cum sunt un impatimit de insule, normal, am intrebat-o despre plajele thailandeze.

Iata raspunsurile ei:

Tara noastra are numeroase plaje pitoresti. Multe dintre ele au devenit celebre si sunt vizitate de turisti din toata lumea. Desigur, acest lucru este benefic pentru economie, dar distrug frumusetea naturala si serenitatea plajelor. De aceea multi oameni cauta plaje ascunse sau niciodata vazute.

Thale Waek: provincia Krabi

Una dintre plajele secrete ale Thailandei, Thale Waek este situata de-a lungul Ko Dam Khwan. La reflux, cele doua insule, Koh Dam Hok si Ko Dam Kham, sunt unite printr-o plaja cu nisip alb  si calcar  care dispare la flux. Perioada cea mai potrivita sa vizitezi Thale Waek este cu cinci zile inainte si dupa luna plina, din decembrie pana la inceputul lui mai.

 • Ca sa ajungi pe  Thale Waek mergi pe autostrada 4034, apoi la stanga pe autostrada 4202 spre Ao Nang. Inchirierea barcilor cu max. 8  – 10 persoane costa 800 -1.000 baht.

Secvente din Thale Waek:

Mu Ko Poda

Aflata la sud de Ao Nang, Mu Ko Poda are plaje de nisip alb, scaldate de ape transparente, si recife virgine. Este un punct de atractie pe tot parcursul anului si un loc excelent pentru pescuit, deoarece nu este afectata prea mult de muson. Pe Mu Ko Poda se poate ajunge in 25 de minute cu barca de la Ao Nang. In apropiere mai sunt si alte insule: Ko Thap, Mo Ko, Koh Khwan Hua si Kai Ko  – care in timpul refluxului sunt unite printr-o plaja nisipoasa.

Insulele Phi Phi

Considerate unele dintre cele mai frumoase insule tropicale din intreaga lume, Phi Phi au devenit celebre ca fiind locul in care a fost filmat “The Beach”, cu Leonardo Di Caprio. Insulele, impreuna cu Noppharat Thara, – o suprafata totala de 390 de kilometri patrati – au primit statutul de parc national. Insulele Phi Phi sunt situate la doar 40 de kilometri de Krabi și Phuket ( in ciuda faptului ca Noppharat Thara și Phi Phi sunt, administrativ,  incluse in provincia Krabi, majoritatea turiștilor cred ca Koh Phi Phi face parte din provincia Phuket. Insula și dealurile de coasta  sunt calcaroase, cu stanci abrupte, pesteri mari și copaci pitici.

Parcul National Than Bok Khorani

Parcul National Than Bok Khorani este una dintre destinatiile ecoturistice ale Thailandei si ofera numeroase puncte de interes, inclusiv trasee naturale, cascade, paduri de mangrove, Lot Tham Phi, Tham Hua (o pestera cu picturi preistorice) și Mu Koh Hong (insule cu apa cristalina, plaje fine și recife de corali). Insulele sunt ideale pentru snorkelling și canotaj și sunt deschise doar turismului pentru o zi.  Mai multe informații de la Centrul Vizitatorilor din Parcul National Than Bok Khorani la numarul de telefon 0-7568-1071, 0-7568-2058 sau www.dnp.go.th.

 • Parcul National Than Bok Khorani  gazduieste o vegetatie incredibil de diversa si bogata: gardenie salbatica, Asoka si Apocynaceae, care sunt imprastiate în jurul Sa Bok Khorani, un lac de culoarea smaraldului, in care vizitatorii pot inota si care a dat numele parcului. La limita nordica este sculptura in lemn a amprentei lui Budda si altarul lui Chao Pho To Yuan – To Chong. Mai sunt pesteri, paduri de mangrove și insule acoperite de vegetatie care pot fi accesate numai cu barca.
 • Taxa de admitere pentru adulti și copii: 200 și 100 baht/ persoana.
 • Parcul nu ofera locuri de cazare,  este permis campingul (trebuie sa-ti aduci cortul). Pentru mai multe informații, Tel. 0 7568 1071, 0-7568-2058.

Hat Tham Phra Nang

Accesibila doar cu barca, această plaja thailandeza uimitoare, virgina are un nisip foarte fin, ape cristaline si un relief carstic spectaculos. Este o plaja retrasa care atrage mii de vizitatori pe tot parcursul anului, dar este capabil să mențină aspectul impecabil și ambianța relaxantă.

 • Pesterile Phra Nang, dar si Phra Nang Lagoon, situate in apropiere, ofera peisaje uimitoare si posibilitati de cazare pntru orice buget. Desi sunt accesibile doar cu barca, ei atrag numeroși vizitatori pasionati de scufundări, snorkeling, drumeții și alpinism.

Alegerile redactiei National Geographic Thailanda

 • Mu Koh Surin National Park ( Phang Nga)
 • Mu Koh Similan National Park ( Phang Nga)
 • Had Maya ( Krabi)
 • Koh Chang (Trad)
 • Koh Tao ( Chumphon)
 • Koh Phangan (Surat Thani)
 • Koh Man Nork (Rayong)
 • Koh Lan (Pattaya)

 

 

 

 

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.