Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

19/03/2013

Pe plajele din Thailanda

More articles by »
Written by:
Tags: , , , ,
IMG_5112

Pe plajele din Thailanda hainele fac diferenta intre turisti si localnici: in timp ce strainii (farangii) stau la plaja, in costume de baie, thailandezii nu stiu cum sa se mai protejeze de soarele arzator.

Vanzatorii de bijuterii de pe plaja din Koh Chang se plimba ore-n sir printre turistii intinsi pe sezlonguri pentru a le arata marfa. Dupa ce se plimba cat se plimba, se aduna la un loc, vorbesc intre ei, fac glume, in timp ce-si arata produsele celor de pe terase sau care fac plaja. Pe la ora amiezii pe plaja mai sunt doar cativa, razleti, care cauta sa se adaposteasca la umbra. Multi dintre oamenii veniti in vacanta raman acolo, pe sezlonguri, hotarati sa profite la maximum de soare. Seara, vanzatorii thailandezi revin. Sunt imbracati in pantaloni, tricouri, unii dintre ei au bluze cu maneca lunga, unora nu li se vede nici macar fata.

Thailanda, pe plaja

In Thailanda localnicii nu fac plaja. De fapt, se feresc cat pot de bine de soare si pretuiesc pielea alba. Daca sunt nevoiti sa iasa in soare, se infofolesc bine, poarta bluze, pantaloni lungi si unii isi acopera chiar si fata. Cand intra in apa nu se dezbraca – prefera sa intre cu pantaloni si tricou pe ei. Chiar daca merg in vacanta pe una dintre insule, ziua stau la adapost in camere, la aer conditionat si ies pe plaja dimineata si seara.

Intr-un articol mai vechi dedicat plajelor thailandeze aratam ca, de fapt, obiceiul  mersului la plaja in Thailanda este o traditie importata din Occident. Daca acum plajele sunt aur curat si sunt intesate de resorturi, in trecut acestea erau date doar fiilor „neiubiti” pentru ca aici cresc doar cocotierii. Lucrurile s-au schimbat radical de atunci. Cocotierii sunt sursa de umbra si un loc ideal de intins hamacul, resorturile ocupa orice bucatica de plaja, iar peisajul acesta ii incanta la culme pe strainii veniti la relaxare (si de aceea, si pe localnici). Totusi, ceva a mai ramas la fel: thailandezii continua sa se fereasca de soare si intra, chiar si in apa, cu haine pe ei.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.