Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

26/03/2016

Pizza lui Jenni. Cum am mâncat în Chaloklum cea mai bună pizza din viața mea

More articles by »
Written by: Adina
Tags: , , ,
Pizza lui Jenni. Cum am mâncat în Chaloklum cea mai bună pizza din viața mea

“E ca la fotbal, trebuie să fac antrenament. Așa țin ritmul, spune Jenni făcând un joc scurt și rapid de glezne între două pizze. Este joi, și prin urmare, Pizza Night la Cucina Italiana, Caffe de la Mocca din Chaloklum.

Ritmul lui Jenni este amețitor: omul ăsta nu se oprește o clipă (îmi este aproape imposibil să-l prind în poză) – frământă, pune ingrediente, bagă tăvi în cuptor, le scoate pe cele fierbinți cu mișcări cursive, ca într-un dans, fără să le întrerupă vreo clipă. În tot acest timp, salută cu zâmbet larg  și cu nelipsitele Ciao! Buona sera! oamenii care intră (lucrează fie la intrarea dinspre stradă în restaurant, fie la intrarea pe terasă, așa că nu-i scapă nimic), vorbește cu ei și, uneori, mai rezolvă și micile crize determinate de numărul mare de rezervări.

O seară la Jenni

Am venit pe la ora 18.30 și locul era plin ochi. Nu aveam rezervare. Cum joia telefonele curg pentru rezervări, nu aveam nicio șansă să prindem o masă pe terasă. Așa că ne-am așezat înăuntru, cu vedere nu la apus, ci la Jenni și la bucătăria lui, și am asistat la un veritabil spectacol.

Până când să ne vină comanda (pizza vegetariană și pizza quattro staggioni) am așteptat destul de mult pentru că erau multe altele înainte, dar nu m-am plictisit și nici nu m-am enervat pentru că îl priveam pe Jenni în acțiune. Omul ăsta lucrează ca un nebun: nici măcar un minut pierdut, nici măcar o mișcare de prisos, nici măcar o clipă mâinile lui nu se opresc.

Cred că știe cu ochii închiși locul ingredientelor și al lucrurilor din bucătărie. Are o memorie fantastică și prinde din zbor comenzile (deși sunt vreo trei persoane, inclusiv soția lui, Pit, care se ocupă de luarea comenzilor), dar unii oameni își iau pizza acasă și dau comanda din ușă, vorbind cu Jenni care, între niște măsline, ciuperci și salam, reține ceea ce vor, strecurând și câteva cuvinte prietenești. Iar ritmul asta ține ore întregi, în fiecare seară, începând de la ora 17.00 cu excepția zilei de miercuri, când este închis.

Pizza lui Jenni. Cum am mâncat în Chaloklum cea mai bună pizza din viața mea #4

Intrarea și bucătăria de la Cucina Italiana.

Pizza lui Jenni. Cum am mâncat în Chaloklum cea mai bună pizza din viața mea

Jenni cu frământă energic un aluat imens de pizza.

Pizza lui Jenni. Cum am mâncat în Chaloklum cea mai bună pizza din viața mea

Gata de servire!

Desigur, nu pot să uit pizza și pastele. Cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată. Proaspete, gustoase, sățioase, servite în porții mari. Prima oară când am venit, am cerut trei porții de pizza. Sunteți siguri, trei? ne-a întrebat, privindu-l pe Vladimir. Luați două și, dacă nu este destul, în câteva minute o aveți și pe a treia.

Avea dreptate. Porțiile sunt mari, iar dacă iei cumva o quattro formaggi, care este foarte consistentă, două  sunt suficiente pentru trei persoane. La paste, preferatele mele sunt ravioli cu sos quattro formaggi.

Garantez că de la Jenni vei pleca cu stomacul plin, bine dispus și dornic să revii!

Buona sera! Grazie mille, grazie a voi!

Foto: Thaistory.roAbout the Author

Adina

0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.