Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysOameni

14/02/2016

Piața de dimineață din Chaloklaam

More articles by »
Written by:
Tags: ,
Piața de dimineață din Chaloklaam

La ora 7 dimineață, pe străduțele din Chaloklaam nu umblă decât localnicii. Este momentul din zi în care-și cumpără legumele, verdețurile și carnea.

Foto: Thaistory.ro

În mod firesc, pentru cei veniţi aici să-şi petreacă vacanţa, este o oră imposibilă. Dar noi, datorită lui Vladimir, care la ora 7 este în picioare, prindem produsele proaspete din piaţă, iar micul dejun a devenit masa cea mai copioasă (și ieftină) a zilei. Asta când nu mai cumpărăm  iaurt, cereale, înghețată, pâine, unt sau alte mofturi  din magazinul 7/11 de peste drum.

Iată cam ce mâncăm și cât dăm pe mâncare în acest fel: orez (pliculețe de sticky rice, la 10 bahți pungulița), frigărui de tot felul, la 10 bahți frigăruia, uneori găsim pește prăjit, tot la 10 bahți bucata, supe sau mâncăruri mai consistente (la 45-50 de bahți porția). Sunt zile în care simt nevoia de o salată, așa că iau de aici trei cartofi, salată, roșii, castraveți și gata salata!

Mâncarea nu este aceeași în fiecare zi. Într-o zi erau niște calamari care arătau tare bine și mi-a părut rău că nu i-am cumpărat ca să-i fac la grătar, în alta sunt dulciuri sau un fel de şniţele iuţi, din peşte cu legume, așa că fiecare zi este o surpriză. Ce-mi place aici cel mai mult este că găsesc și alte feluri de mâncare decât  fried rice în diverse prezentări, supă de orez, de tăiței, de nucă de cocos, pad thai, tradiționalele curry-uri, tom yam, peşte prăjit sau la grătar din restaurante (unde oferta este, oricum, mai mult decât generoasă). Aici găsesc feluri pe care nu știu cum le cheamă şi habar n-am cum le-aş putea pregăti, pe care am văzut că le gătește doamna de la care am închiriat casa pentru familia ei.

Acestea fiind datele, am transformat micul dejun în masa principală a zilei. Mâncăm pe săturate, îi mai dăm și cățelușei Yugi care nu se dezlipește de casă, iar pentru restul meselor mergem pe la restaurante (o să detaliez subiectul restaurantelor – cu feluri de mâncare, restaurante și prețuri în articolul următor.

Util Potrivit www.themoneyconvertor.com, astăzi, 14 februarie 2016, 1 THB este 0,11 RON.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.