Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

07/03/2013

Oamenii plajei de pe Koh Chang

More articles by »
Written by:
Tags: , ,
IMG_5157

Vanzatori de bijuterii, saluri si rochii isi prezintase marfa ore-n sir, in plin soare, turistilor veniti sa se relaxeze pe plaja din Koh Chang.

Foto: Catalin Gruia

“Esti foarte frumoasa, arati ca o doamna. Niste perle ti s-ar potrivi foarte bine”, mi-a spus femeia care umbla de cateva ore pe plaja, infofolita bine ca sa nu o arda soarele, care avea de vanzare tot felul de bijuterii.

Pe plaja din Koh Chang s-a format o armata de vanzatori. La ei gasesti de la saluri, la perle veritabile din Phuket, la rochii, lenjerii de pat, instrumente muzicale din lemn si bibelouri. Umbla cu orele prin soare, cu bluze cu maneca lunga, acoperiti cu palarii, saluri si pantaloni lungi incercand sa-si vanda marfa. Cei care au bijuterii si-au confectionat un suport pe care il poarta pe umar, unde au agatat coliere din colti de crocodil, amulete, margele, bratari de maini, de picioare. Recunosc, prezentare este frumoasa. Una dintre femei a venit cu un argument foarte personal: sa cumpar niste margele ca sa aiba noroc in ziua aceea.

Nu-si fac reclama strigand, sunt tacuti, isi arata produsele in fata teraselor de pe plaja, iar daca surprind o privire interesata vin la tine, se asaza in genunchi si incep sa-ti arate fiecare produs in parte. Daca le arati ca-ti place ceea ce vezi, isi scot calculatorul si incepe negocierea.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.