Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

10/02/2017

Mai “fresh” de atât nu se putea!

More articles by »
Written by: Adina
Tags: , , ,
Mai fresh de atât nu se putea!

Aseară, când a comandat green curry, Cătălin nu credea că va fi chiar așa de iute. Doar nu era prima oară când îl mânca și chiar îi plăcea. Dar de data asta, iuțeala i-a depășit așteptările. Avea broboane de transpirație pe frunte și pe tâmple, dar a mai cerut o porție de orez că poate-poate o să reușească să dea gata castronul de orez.

Între timp, eu îmi așteptam comanda, care se anunța delicioasă: creveți în sos de soia cu ceva crudități. Doar că, surpriză (nu fusesem atentă că este vorba de fresh prawns cu fresh vegetables)! Pe platou se lăfăia o mână de creveți mari, delicioși și cruzi. Aveau și cruditățile din meniu, așa că… aveam un platou 100% de crudități.

Am înmuiat primul crevete într-unul din sosurile iuți care însoțeau platoul. A mers bine, repejor, am simțit o vagă aromă de pește. Mai bine decât mă așteptam.

Am luat o gură bună de morcov crud și una de orez. Am trecut la a doua bucată. A mers mai greu. Consistența gelatinoasă, care mă ducea cu gândul la o meduză, mi-a cam pus probleme.

Am luat o pauză, am mâncat jumătate din orez și am trecut la a treia bucată. A fost cea mai grea. O simțeam ca pe un zgârci care alunecă prin gură, cu aromă puternică de pește. Nu am crezut că o să o termin și, când eram pe punctul să renunț, mi-am zis “acum ori niciodată” și am înghițit dintr-o dată totce aveam în gură.

Cătălin a devenit curios. A luat și el un crevetete, a mușcat jumătate din el, după care s-a repezit la curry-ul lui din care a luat rapid câteva linguri.

E clar, e o chestiune de obișnuință cu gusturile. Acum câteva zile, prietena noastră din Trang, Fay, considera platoul acesta o delicatesă și-l comanda oriunde mergea. Nu cred că o să-i calc prea curând pe urme!

Foto și video: Cătălin Gruia, Text: Adina BrânciulescuAbout the Author

Adina

0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.