Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

20/12/2011

Koh Bulone, evadarea perfecta

More articles by »
Written by:
Tags: , , , , , ,
IMG_9584

Koh Bulone este o insula salbatica aflata intre “Maldivele Thailandei” (Koh Lipe) si “Perla Andamanului” (Phuket), vizitata de putini turisti. Putini, dar buni, pentru ca cei mai multi dintre ei vin pe Koh Bulone si de zece ani.

Pe Koh Bulone nu exista electricitate, internet, apa calda, sosele sau masini. Fiecare familie isi produce curent electric cu un generator pe care-l porneste cand se insereaza. Asa-zisele internet-shopuri sunt formate dintr-un calculator la care este conectat un modem de internet (seara este foarte aglomerat pentru ca atunci merge curentul si calculatorul devine functional). Internetul este taxat la ora, semnalul este slab, iar cand ploua dispare complet. Insula poate fi strabatuta cu piciorul in 15 de minute, asa ca singurele mijloace de transport sunt cateva salenguri si scutere pe care localnicii le folosesc mai ales pentru carat greutati. Iar soselele, “autostrazile” numite in gluma – sunt niste alei pavate, de cateva sute de metri.

Ca sa intelegi despre ce vorbesc, Koh Bulone este o mica insula in apropiere de orasul Pak Bara, din provincia Satun (sudul Thailandei) despre care informatiile pe internet sunt ca si inexistente. Cele mai multe sunt bloguri in limba germana. Asta pentru ca majoritatea turistilor care sosesc aici sunt din Germania si tarile nordice. Unele cupluri vin aici chiar si de 20 de ani.

Koh Bulone – luna de miere in Thailanda de vis

Adevarul este ca nu am mai vazut un loc precum Koh Bulone Bulone. O insula in care totul este la scara redusa: daca mergi zece minute ai magazine, restaurante, briose frantuzesti, pizzerie italiana 100% (proprietarul este Luca, un italian cu prieteni prin Brasov), plaja si masaj thailandez. Mancarea este excelenta, cu specialitati foarte bune din peste, iar lipsurile amintite la inceput pot fi usor trecute cu vederea. Pana la urma, cine are nevoie de curent in timpul zilei sau de internet in vacanta (mai ales daca este vorba de o luna de miere)

In Koh Bulone, principala resursa este timpul. Secundele se scurg precum minutele, iar minutele precum orele si tot timpul asta este numai al tau, fie ca joci carti cu iubitul/iubita pe o terasa, ca leneviti intr-un hamac, ca cititi sau va plimbati. Devoratorii de timp ai lumii moderne nu exista aici pentru ca in Bulone scapi de electricitate, internet, sosele si masini. Deci, daca te gandesti la un loc in care sa va petreceti luna de miere, iti recomand Koh Bulon din suflet.

Si inca un amanunt: in vecinatatea Bulonului sunt multe alte insule nelocuite (aici este parcul national Tarutao), cu plaje perfecte si peisaje romantice. Pregatiti-va un cos de picnic si va puteti  intelege cu localnicii sau proprietarii resortului in care locuiti sa va duca dimineata cu barca pe una din insule si sa va ia de acolo dupa-amiaza.

Info utile :

Barcile te lasa pe partea scumpa a insulei, in dreptul resortului Pansand. Preturile sunt piperate in aceasta zona (pana la 1.500 THB/ bungalow/ noapte). Daca traversezi insula, preturile scad spectaculos pana 3-400 THB (Panka Resort Bay – 400 THB/ noapte). Locurile acestea nu au site-uri, unele nici telefon, dar le descoperi in cateva minute si, de fiecare data, gasesti ceva liber.

Daca auzi formula “nu mai avem locuri, este ultima camera, insula e full”, nu te impacienta. Locuri libere exista peste tot si turistii nu umplu niciodata insula pana la refuz!

Curent electric, produs de generatoare, este de la ora 18.00 si pana la miezul noptii (Pansand are curent toata noaptea).

Cea mai simpla cale sa ajungi aici este : Bucuresti – Phuket, iar de acolo speedboat care trece prin Koh Phi Phi si Koh-Lanta spre Koh Bulone. Alta varianta: Bucuresti -Kuala Lumpur -Langkawi – Pak Bara – Koh Bulone.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.