Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

13/10/2011

Koh Samui

THAI_BOG_053-1024x682

Programul unei zile perfecte in Koh Samui.

Foto: Bogdan Croitoru

Koh Samui este una dintre cele mai populare destinatii ale Thailandei – are 247 km patrati, 50.000 de locuitori, 500.000 de turisti anual, peste 200 de hoteluri de lux. Cea mai mare parte din suprafata insulei este o jungla tropicala densa si munti de pana la 600 m altitudine. Sa nu-i uitam pe cei aproape 3 milioane de cocotieri, multi de peste 100 de ani si 35 m inaltime. Samui e celebra pentru plajele sale, muntii din interior si recifele de corali. Istoria moderna a insulei incepe acum 150 de ani, odata cu primii colonisti chinezi veniti din insula Hainan, dar e mentionata pentru prima oara pe harti ale dinastiei Ming, in 1687.

Koh Samui: descoperire pas cu pas

08.00 – Trezeste-te in  opulentul Kirikayan luxury pool villas & Spa (kirikayan.com) unde poti sta ca un nabab la preturi de hotel obisnuit in Europa; recomand jacuzzy in loc de dus, apoi mic dejun copios.

10.00 – Inchiriaza un motoscuter (in jur de 6,5 euro pe zi, de la Kirikayan,  sau mai putin – la centrele stradale). E cel mai ieftin mijloc de transport de pe insula; si cel mai placut.

10.15 – Incaleca si ambaleaza spre plaja Silver; pe drum, opreste-te 15 minute la View Point sa admiri privelistea din Chaweng (locul unde bate inima turistica a Koh Samui) si sa faci fotografii. La Silver ai patru ore pentru baie, plaja, masaj (5 euro ora) si pranz la unul dintre restaurantele de pe plaja.

14.00 – Pleaca spre plaja Lamai sa vezi stancile (cu trimitere sexuala) ale insulei: Bunicul si Bunica, principalele atractii turistice ale Lamai. Trebuie sa iti lasi scuterul in parcare (0,1 euro). Doar 20 de minute pentru fotografii si suveniruri.

14.20 – Mergi sa vizitezi satul musulman ca sa vezi  cum traiesc oamenii acolo.

15. 00 – Porneste spre cascada Namuang 1 unde poti inota sau sa te plimbi calare pe elefant.

15.30 – Accelereaza circa 20 de minute pana in Nathorn, capitala insulei, unde se afla  institutiile guvernamentale si principalele banci, dar si multe magazine cu de toate de unde cumpara localnicii (la preturi la jumatate fata de aceleasi produse din zonele foarte frecventate de turisti). Daca vrei sa faci cumparaturi, e bine sa ajungi in Nathorn cam pe la 02.00 p.m.: magazinele se inchid pe la

17-00 – La ora cand cele pentru turisti nici nu s-au deschis. Tarabe stradale cu mancare thailandeza delicioasa si ieftina sunt peste tot (mananci bine cu pana la jumatate de euro), dar mai ales in zona vizavi de port. Iti strica inca o gustare?

18.00 – Inapoi la hotel pentru un dus si o ora de odihna.

20.00 – Aprinde farurile si directia plajei Chaweng (centrul turistic al Samui) pentru cina la Ark Bar Restuarant, unde mananci la lumina lumanarilor direct pe plaja pe un divan cu perne. Relaxare, fructe de mare si bautura buna.

21.00 – Dupa cina plimba-te pe strada pentru a te bucura de viata de noapte sau pentru a face cumparaturi.

22.00 – Inca un pahar la The Solo Bar. Solo inseamna ca, de regula, mergi singur si pleci in doi.

23.00 – Noaptea poate continua pe strada Green Mango, cu dans la Sweet Soul sau Green Mango Pub. Daca iti face vreo fata cu ochiul, ai grija totusi sa nu fie transsexual. Samui e una dintre capitalele mondiale ale transsexualilor.

24.00 – Carciumile inchid in jur de ora 02.00 a.m. in Koh Samui. E timpul sa te intorci la hotel. Mai tii minte unde ti-ai parcat scuterul?

Bogdan Croitoru fotografiaza frecvent pentru National Geographic si National Geograhic Traveler, atat in Romania cat si pentru editiile internationale ale acestor reviste.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.