Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

18/09/2012

Invataturile lui Vladimir in Thailanda

More articles by »
Written by:
Tags: , ,
IMG_3420

Cum sa dai in mintea copiilor si sa fii fericit in Thailanda. Ultima parte a reportajului “Thailanda la bani marunti cu un bebe de 9 luni.”

Zumzetul continuu al junglei din jur nu-i intrerupt decat de rapaieli. Lumea de aici e innebunita de cat de mult a plouat saptamana asta. Localnicii sunt ingrijorati: anormal pentru perioada asta si pagubos pentru afaceri. Noua insa ne convine de minune pacla care a invaluit insula. In Phuket, Adina a facut o insolatie grozava, cu frisoane si noapte nedormita, dupa numai cateva minute de mers prin soare. De dimineata am fost la plaja. Vladimir a inceput sa bata cu palmele in plaja de parca ar fi revendicat-o.

N-am mai pleca nicaieri din Koh Phangan…

Calatoria vietii noastre nu s-a dovedit deloc o mare aventura; e ceva normal. E plin de copii mici pe aici: rusi, nemti, englezi, italieni, nordici… E o frica de provincial, ca sa nu spun de-a dreptul – o prostie – sa nu calatoresti cu un copil mic. Ai parte numai de avantaje. Iar Thailanda e probabil tara care iubeste cel mai mult copiii. Am vazut cu ochii meu cum Vladimir cel Alb era o mica vedeta oriunde ne-am fi dus. Il opreau pe strada japonezele sa-si faca poze cu el. Batranele thailandeze se apropiau pe furis sa-l atinga ca le aduca noroc. Chelnerii o luau razna ascunzandu-se dupa mese si scaune, intrecandu-se in a scoate triluri elaborate cu care sa-l distreze pe Vladimir.

Eu insumi as vrea sa dau in mintea lui. Observandu-l cu atentie cred ca am devenit un calator mai bun. Acum incerc sa-i aplic invataturile:

1. Fii fara grija, orice s-ar intampla. (bagaje pierdute, nu merge netul, etc? – se rezolva ele cumva de la sine).

2. Oriunde ai fi – aeroport, gara, tren, barca – dormi cand ti se face somn.

3. Mananca cand ti-e foame.

4. Fa totul in joaca; nu starui, nu te grabi.

5. Razi la oameni si fii prietenos cu oricine.

6. Cand nu iti convine ceva: urla!

Sper ca intr-o buna zi, urmandu-i exemplul lui, ma vor opri si pe mine japonezele pe strada…

CITESTE: Thailanda la bani marunti cu bebe de 9 luni: Buget de crizaAbout the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.