Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

06/03/2016

Haad Khom, plaja mea perfectă

More articles by »
Written by: Adina
Tags: , ,
Haad Khom, plaja mea perfecta

Pentru mine, plaja preferată nu reprezintă doar un loc. Factorul timp este esenţial, așa că plaja perfectă este un loc, într-un anumit moment (de aceea pot să iubesc şi să detest în acelaşi timp o plajă). Plaja mea perfectă este Haad Khom, între 8.30 -11.00.

Am urât Haad Khom când am ajuns pe ea. Pe cât era de mică, pe atât era de aglomerată. Trebuia să păşesc cu grijă ca să nu calc pe vreo lopăţică, vreun sarong sau vreo rogojină. Era după-amiază, după patru jumătate, dar soarele ardea încă, şi m-am aşezat la umbră. După o jumătate de oră a venit peste mine un nor de ţânţari, imuni la soluţia pe care tocmai o pulverizasem pe mine. Nu am rămas mai mult de trei sferturi de oră.

Într-o zi, unul dintre oamenii care-şi construieşte o barcă în portul de lângă noi mi-a văzut urmele de înţepături de pe picioare. “Purici de nisip”, mi-a spus, iar când a auzit că mergem pe plaja de la restaurantul North Beach, m-a sfătuit să o schimbăm cu Haad Khom. “Nu e plajă bună la North Beach, mergeţi la Haad Khom, eu acolo locuiesc şi nu sunt deloc purici”. A doua zi, de dimineaţă, am încălecat pe scuter şi în 5 minute eram pe plajă. În acea zi m-am îndrăgostit de Haad Khom.

Haad Khom este un golf micuţ şi liniştit. În stânga sunt stânci pe care sunt cocoţate bungalow-uri, în partea dreaptă este muntele acoperit de pădure, în spate sunt case ascunse printre palmieri şi alţi copaci – lucru care-mi place teribil pentru că nu le văd aliniate pe plajă. Este şi soare, dacă doreşti, dar şi umbră, pentru că perdeaua de vegetaţie te apără de soare până la ora amiezei. În plus, nu sunt purici de nisip care m-au înţepat şi scos din sărite pe alte plaje.

La ora la care mergem, pe Haad Khom este linişte. Oamenii se ascund încă în bungalowuri şi case şi cei câţiva care ies să mănânce sau să facă baie sunt atât de discreţi încât nici nu-ți dai seama sunt acolo. Auzi doar valurile, bărcile şi păsările.

Pe la 10.30 plaja începe să se aglomereze, soarele să ardă, parcarea pentru scutere devine neîncăpătoare, aşa că ne strângem lucrurile. Sunt doar două ore – două ore jumătate, dar pentru mine este suficient. Locul şi momentul se armonizează perfect pentru mine în acest interval, iar Haad Khom este plaja mea perfectă.

Foto: Thaistory.ro/ Autor: Adina Brânciulescu

 

 About the Author

Adina

0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.