Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

19/10/2011

Plajele thailandeze (5): ghicitoarea

Ghicitoarea

Ghicitoarea Jittarun ne recomanda Krabi – locul cu apusuri care iti taie respiratia, nisip alb si cohorte de farangi.

Foto: Bogdan Croitoru

Misiunea noastra: umblam hai-hui prin provincia Chumphon si ii intrebam pe localnici despre plajele unde merg ei. Cautam plajele autentice si ne tinem departe de destinatiile confectionate pentru turisti.

 „Te increzi prea mult in oameni”, incepe ghicitoarea scrutandu-ma cu ochii ei mari si negri, dar ficsi, ca de sfinx. Jittarun are 46 de ani si aduce cu o tiganca frumoasa de te lasa cu gura cascata. Locuieste in sudul extrem al Thailandei, dar vine macar o data pe an in Pak Nam Lang Suan. A inchiriat aici o casuta. E atrasa irezistibil de Pak Nam unde e convinsa ca a trait intr-o viata anterioara. Locul o incarca cu energie. Plaja mi se pare urata, apa marii tulbure (pentru ca aici se varsa raul Lang Sueng). Pe plaja, sub copaci, son pusi pe randuri, sunt banci si mese de beton la care mananca (de la tarabele de pe marginea soselei) thailandezii care se opresc aici cu masina sau motocicleta. Pentru Jittarun insa e un loc minunat care ii transmite liniste si pace. Si ii place nespus muzeul, construit chiar pe plaja, in forma de vapor de beton, care imita vasul unui print thailandez care a fondat marina tarii. Jittarun ghicitoarea a umblat pe toate plajele din Thailanda. Spune despre trecutul, prezentul si viitorul oricui e curios (pentru 2 euro), atat farangi cat si thailandezi, dintr-o carte veche (in functie de data nasterii), dar mai ales, cred eu, uitandu-se cu atentie si simtind omul. Dintre toate plajele din Thailanda, „cea mai frumoasa e Krabi – locul cu apusuri care iti taie respiratia, nisip alb si cohorte de farangi.”

„Daca treci de anul asta, an de rascruce in viata ta, o sa fie foarte bine. O sa fii bogat”, mi-a soptit secretoasa ghicitoarea, la despartire.

Bogdan Croitoru fotografiaza frecvent pentru National Geographic si National Geograhic Traveler, atat in Romania cat si pentru editiile internationale ale acestor reviste.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.