Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysMasaj thailandez

07/05/2013

Exercitii de respiratie

More articles by »
Written by:
Tags: , ,
IMG_4635

Respiratia corecta este un aspect esential in multe culturi orientale. Fie ca vorbim de thailandezi, de chinezi, de indieni sau de exercitii yoga, beneficiile unei respiratii corecte sunt unanim recunoscute.

Foto: la Tao Garden, langa Chiang Mai

In cartea “Ancient Thai Massage. Healing with Life Force”, editia a III-a, sunt descrise doua exercitii de respiratie simple, dar eficiente, recomandate de guru Paramahansa Yoganada, autorul cartii Autobiografia unui yoghin (respiratia corecta, alaturi de elementele vietii formeaza bazele medicinii traditionale thailandeze).

Cele doua metode sunt descrise nu atat ca practici spirituale, ci ca metode utilizate in medicina traditionala thailandeza pentru ca o respiratie corecta purifica sangele (prin aportul de oxigen) si amplifica energia corpului.

Primul exercitiu de respiratie

Expira incet, numarand de la 1 la 6. Cat timp plamanii sunt goi, tine-ti respiratia si numara pana la 6. Inspira apoi incet, numarand in gand de la 1 la 6. Tine-ti respiratia, la fel, pentru 6 secunde. Repeta de 11 ori. Exercitiul se face de trei ori pe zi.

Al doilea exercitiu de respiratie

Elimina aerul din plamani printr-o dubla expiratie: o expiratie scurta, urmata de una prelunga. Apoi, trage aer in piept printr-o dubla inspiratie: una scurta si una lunga. Tine aerul in plamani pentru cateva secunde pentru a permite oxigenului sa fie absorbit si transformat in Prana (energie vitala, Qui). Repeta inspiratia – expiratia in acest fel de 30 de ori dimineata si de 30 de ori seara.

 

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.