Suntem o mana de jurnalisti indragostiti de Thailanda. Si nu atat de plajele-i perfecte, de jungla tropicala sau de respiratia calda a Oceanului Indian, cat de umanitatea pe care o trezesc in noi locuitorii ei: relaxati, budisti, modesti, zambitori. (Dar pentru ca zeii nu dau nimanui toate darurile, thailandezii insisi sunt orbiti de occidentali, divinizeaza albeata pielii si coca-cola si sunt pe cale sa isi piarda in cateva decenii minunata identitate traditionala)

In Thailanda totul pare simplu, iar fericirea – la indemana. Am reveni oricand aici.

Dar la fiecare re-intoarcere in Thailanda, ne lovim de aceleasi probleme ca la inceput: ce fac, unde ma duc, cat costa, etc?

Ideile cu vino-ncoace sunt rare si, in lipsa lor, orbecaiala in planificarea unui calatorii devine un cosmar.

O fi internetul un ocean de informatie din care cei priceputi pot pescui aproape orice. Dar pentru amatori ca noi, vadurile cu bancuri de informatie relevanta, verificata –  sunt tare greu de gasit. Asa ca ne-am propus un lucru simplu. Sa creem noi unul cu relatari de la fata locului scrise de romani pentru vacante reusite in Thailanda.

Cu ajutorul altor prieteni jurnalisti si al oricarui calator indragostit de Asia de sud-est vrem sa construim in Thaistory.ro o bursa a celor mai bune idei de vacanta thailandeza.

 

Octombrie 2011

Catalin Gruia, jurnalist

Adina Branciulescu, jurnalist