Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

01/04/2013

Centara Tropicana (Koh Chang) 2013: cum am cheltuit 15.000 de bahti in trei zile

More articles by »
Written by:
Tags: , , , ,
CKC_Lobby_Bar_03

Provocarea de la Centara Tropicana (Koh Chang): cum doi oameni care calatoresc intotdeauna cu un buget strict isi dau toata silinta sa cheltuiasca peste masura si sa nu-si refuze nicio placere.

Cu vreo doua ore inainte de plecarea spre Otopeni am golit rucsacul de lucruri si am luat un troler pe care-l uitasem prin dulap de vreo zece ani. A fost o decizie importanta. Prima dintr-un sir de schimbari notabile.

Backpacker prin Thailanda

Am cautat intotdeauna locurile ieftine in Thailanda. De fiecare data cand ajungem pe o insula ne asezam undeva doua zile, timp in care cautam cea mai avantajoasa cazare. Ca sa putem calatori si sa stam mai mult intr-un loc, ne uitam la fiecare banut.

In Koh Bulone, de exemplu, am stat doua nopti in Pansand Resort (2.000 THB/ noapte, dupa care ne-am mutat in mult mai modestul, dar potrivit bugetului nostru, Panka Bay cu 400 THB/ noapte).

Experienta luxului la Centara Tropicana (Koh Chang)

De data asta, am schimbat scenariul. Nu ajungem in fiecare zi (sau in fiecare an) pe Koh Chang, la Centara Tropicana. Si nu in fiecare zi dam de o oferta ca cea de aici: la 10.000 THB cheltuiti, mai primesti 5.000, la 20.000 primesti 10.000 si tot asa, sumele cresc. Pentru trei zile, cat am stat, ne-am inscris la programul cu 10.000 + 5.000 THB.
Si asa au inceput problemele. E adevarat, in primele 30 de minute m-am dus la Cenvaree Spa unde am pus la punct un program spa de trei zile (2 ore – 2 ore jumatate) care a inclus: masaj thailandez, masaj pentru picioare, tratament facial, comprese fierbinti pentru relaxare musculara, scrub si tratament corporal antiaging. S-au dus dintr-un foc 6.200 THB. Dar mai ramanea destul. Am strans fiecare chitanta, am calculat cheltuielile in toate serile, chiar am facut un document Excel – dar de data asta nu pentru economii, ci pentru CHELTUIT. Bataia de cap si efortul este acelasi chiar daca directia este diferita.

Asa ca am comandat la restaurant cei mai mari pesti, de fructe de mare pe saturate, deserturi, sucuri si cocktailuri (ne-am dat seama ca nu e bine sa mancam la bufeul oferit pentru ca, desi delicios si abundent, nu ne iesea la calcul: era prea ieftin). In plus, micul dejun fiind inclus, trebuia sa ne luam revansa la celelalte mese. Pana la urma ne-am descurcat: mojito seara, Campari la amiaza, racoritoare naturale pentru Vladimir (in special, bauturile ne-au ajutat. Chiar si nuca de cocos era 80 de THB!),  o cina/ trei portii: 1000 THB.

Am mancat si am baut pe saturate. Pentru prima oara nu ne-am refuzat nimic si eu  am profitat la maximum de spa. A fost neobisnuit si ciudat sa fim nevoiti sa cheltuim, experienta asta nu am mai incercat-o niciodata!  Si, in sfarsit, utlima zi: conform calculelor, mai avem de cheltuit 470 de bahti.  Apelam la cea din urma rezerva: comandam trei club sandvich-uri la room service. Si cu asta am reusit: am dat gata toti cei 15.000 de bahti. Procedura este urmatoarea: lasi la receptie 10.000 de bahti si ai dreptul sa consumi in limita acestora (spa-ul este inlcus si el in oferta) + pe cei  5000 de bahti bonus.

 

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.