Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

11/06/2013

Cu personalul de la Mae Khlong la Mahachai

More articles by »
Written by:
Tags: , , ,
photo

Iti recomand sa experimentezi farmecul discret al personalului de la Mae Khlong la Mahachai.

Ptiu! – naiba sa-l ia pe controlorul asta atat de zambitor si cumsecade. Atipisem! Oare de ce adormin cand ne legana cineva: mama, trenul, masina? Merg de ore bune cu personalul de la Mae Khlong la Mahachai pe o bucata de drum de fier intre Wong Wian Yai in Thonburi, West Bangkok, si Samut Songkhram la Golful Thailandei – neconectata in nici un fel la reteaua nationala thailandeza la cai ferate.

Controlorul a venit tinta la mine – singurul alb din tren. Vrea banii de bilet si sa isi fac poza cu mine. Thailandezii nu platesc bilet. Doar farangii – putinii care au auzit de aceasta linie putin cunoscuta strabatand un peisaj rural thailandez autentic ce te duce in piata Samut Sakhon, fosta Mahachai. Si desigur – emigrantii din Burma, Laos sau Cambogia care muncesc in zona.

Personalul de la Mae Khlong la Mahachai trece pe langa casele oamenilor

Trecem prin sate unde caselele – majoritatea cocioabe mizere ­-  sunt construite chiar in buza sinei. Pe alocuri trenul trece la numai cativa centimetri de peretii caselor. In minutele alea ametesti numai uitandu-te pe geam. M-am revoltat nitel. Bietii oamenii care locuiesc aici! Cum e sa iti treaca trenul literalmente prin casa de cateva ori pe zi? Ce ticaloasa trebuie sa fie compania care taiat drum de fier prin sat, atat de aproape de casele oamenilor? “S-au obisnuit” – imi zambeste impaciuitor ghidul meu Perez. “Ba pot spune ca sunt  fericiti ca trece trenul si prin satul lor. In plus, sunt multumiti ca nu sunt alungati: ei au construit aici ilegal, pe terenul companiei de cai ferate.”

Mae Khlong-Mahachai a fost construita initial ca linie privata sa aduca produsele din porturile pascaresti Samut Sakhon si Samut Songkram in pietele din Bangkok. Mai tarziu a fost integrata in State Railway of Thailand, desi nu e conectata in nici un fel cu restul retelei . Daca ajungi prin zona iti recomand sa experimentezi farmecul discret al personalului de la Mae Khlong la Mahachai.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.