Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysUtile

15/02/2013

Cu lanterna prin Thailanda

More articles by »
Written by:
Tags: ,
IMG_0983

De ce ai nevoie de o lanterna cand ajungi in Thailanda

Despre Mok, din Koh Bulone, ti-am mai povestit deja: acel “inginer” al insulei care, la ora 18.00 (mai mult sau mai putin exact, in functie de treburile pe care le avea), pornea un generator imens, care isi deschisese un bar pe malul marii si umbla pe un saleng amarat cu un sistem audio trasnet.
Mok asta era mai negru ca taciunele si, dupa ce se lasa inserarea, nu mai vedeai din el decat lanterna frontala de care nu se despartea nici cand era la bar. Lanterna ii era utila sa prepare cocktailurile, sa arate meniul (foto), sa dea restul, sa dea o fuga dupa maruntis pentru rest si treburi din astea. Intr-o seara mi-a povestit ca nu se mai despartea de frontala de cand calcase pe un scorpion si a stat patru zile cu piciorul umflat cat un butoi si cu dureri groznice.
Lanterna frontala devenise un fel de marca personala a lui Mok, dar, dincolo de asta, adevarul este ca, pe Koh Bulone (si apoi pe Koh Mak, dupa cate am vazut), ai nevoie de lanterna. Sfatul meu e sa-ti iei o lanterna led mica si compacta, careia sa-i gasesti cu usurinta un loc in bagaj  si sa lumineze foarte bine la apropiere ca sa vezi pe unde calci. Nu e nevoie de cine stie ce dotari sau de un model supersofisticat, dar nici nu-ti doresti sa ramai in pana de lumina cand ti-e lumea mai draga. E bine sa fie rezistenta la umezeala.
Pe Koh Bulone, unde nu exista electricitate, pe la ora 19.00 era intuneric bezna si, ca sa ajungi la unul din restaurantele unde puteai lua cina trebuia sa mergi pe portiuni pe unde nu vedeai absolut nimic. Cand am ajuns acolo, ca niste nestiutori, ne-am folosit pentru doua zile lumina de la telefoanele mobile. Dar bateriile s-au terminat si oricum lumina nu era suficienta. Imediat ne-am echipat cu doua lanterne. Te intrebi daca ne-au folosit? Ne-au ajutat sa nu calcam un scorpion, am gasit o centipeda veninoasa in pat, am evitat niste furnici rosii care intepau al naibii de rau si un sarpe veninos care dormea pe mijlocul potecii.
Pe Koh Mak, la resortul Lazy Day, lucrurile au stat putin altfel, pentru ca acolo am gasit o lanterna in camera, lasata acolo de proprietar. Electricitate exista, dar ca sa iesi seara pe malul marii, sursa de lumina era obligatorie. Oceanul aduce multe lucruri: de la cutii, sticle, cioburi, la butelii de semnalizare, seringi si toate minunatiile.

Concluzia: fie ca esti pe o insula in care te invecinezi cu jungla sau ca te plimbi pe malul oceanului, nu strica sa ai o lanterna cu tine.

Echipa Easylight Romania iti ureaza vacanta placuta!About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.