Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysAbout Thailand

02/04/2013

Templele din Chiang Mai

More articles by »
Written by:
Tags: , , , , ,
IMG_4927

Iti propun un traseu prin Chiang Mai care include noua dintre cele mai frumoase temple si monumente din oras.

Foto: Wat Chiang Mun

Wat Duang Dee (Templul  Norocului)
Inceputurile lui nu sunt cunoscute prea bine, se stie insa ca, in decursul timpului, a fost scoala pentru baietii din familii aristocrate (in secolul 19), inaintea infiintarii scolii de baieti Chiang Mai (1889). Are forma patrata, acoperis cu mai multe niveluri si este renumit pentru decoratiunile rafinate stucco ce reflecta frumusetea artei Lanna din perioada de apogeu. La Wat Duang Dee este o colectie de texte budiste originale, scrise pe frunze de palmier.

Monumentul celor 3 regi
Monumentul celor 3 regi ii infatiseaza pe regale Mengrai, fondatorul Chiang Mai si pe aliatii lui polititci, regele Ram Khamhaeng din Sukhotai si regale Ngam Muang din Phayao. Cladirea din spate, construita in stil colonial, a fost ridicata in 1924, fiind palatul conducatorului din Chiang Mai. In prezent este Centrul Cultural si de Arta Chiang Mai. Viziteaza si altarul regelui Mengrai (pe  Ratchadamoen Road)

Wat Sadeu Muang
In apropiere de Centrul Cultural si de Arta Chiang Mai este Wat Sadeu Muang (Templul Buricului Orasului), construit in secolul 13. Se spune ca templul marcheaza simbolic centrul orasului.

Khum Chao Buriratana
Khum Chao Buriratana este fosta resedinta a unui membru a familiei de la conducerea Chiang Mai. Construita in 1889, ea a fost una dintre primele cladiri care au combinat stilul colonialist cu arhitectura traditionala thailandeza. Cladirea este in prezent sub patronajul Facultatii de Arhitectura din Chiang mai.

Wat Pan Tao (Templul celor 1000 de cuptoare)
Este una dintre singurele cladiri construite integral din lemn, iar paunul sculptat la intrare, cu incrustatii de sticla colorata este o veritabila opera de arta.

Wat Chedi Luang (Templul maretului Chedi) dateaza din secolul 15 si adaposteste cel mai mare monument religios: marele chedi din caramida din spatele zonei de rugaciune principale.

Wat Phara Singh
Wat Phara Singh este de fapt un complex cu mai multe spatii de rugaciune si o scoala budista. Aici poti vedea imaginea din bronz a lui Buda Sihing, una din imaginile sacre ale Thailandei. Asaza-te pe o banca, plimba-te putin, este un loc ideal pentru relaxare si meditatie.

Wat Prasart
Wat Prasart este un templu mai putin cunoscut decat celelate descrise mai sus, dar nu mai putin frumos. Din arhitectura se disting linia joasa a acoperisului, peretii din ipsos si picturile aurite lai kham care ilustreaza viata lui Buda.

Wat Chiang Mun
Wat Chiang Mun este cel mai vechi templu din Chiang Mai, un loc foarte linistit, cu o gradina bogata. Templul a fost ridicat de regele Mengrai in 1297 aproape de palatal sau si se spune c aici erau tinuti elefantii. In interior este o impresionanta colectie de picturi ce redau viata lui Buda.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.