Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

15/04/2013

Taxi in Chiang Mai

More articles by »
Written by:
Tags: , , ,
IMG_4973

Prin Chiang Mai te vei deplasa mult cu taxiul sau tuk-tukul. Ca sa nu patesti ca noi si sa ajungi la marginea orasului in loc  de centru, e bine sa ai mereu la tine o harta pe care sa o arati soferului. Si convinge-te ca a inteles locul in care trebuie sa te duca!

Foto: taxi si tuk tuk in fata templului Chiang Mun din Chiang Mai

Daca ajungi in Chiang Mai, cu siguranta o sa te deplasezi mult folosind taxiul sau tuk-tukul. Nu este scump – am dat 60 de bahti pentru cursele hotel-centru istoric – dar tariful trebuie negociat inainte de a te urca in masina. In plus, este foarte important sa ai o harta la tine. Soferii nu cunosc limba engleza, mai mult intuiesc ceea ce zici, si nu cunosc nici caracterele folosite de europeni. Cel mai bine e sa ai o harta si sa le arati locul unde vrei sa mergi.

Ratacind prin Chiang Mai

Una din pataniile noastre din Chiang Mai, care m-a determinat sa scriu postul asta, s-a derulat total invers decat trebuia. La ora sase dupa-amiaza aveam intalnire la hotelul Tamarind Village din centrul istoric. Adresa completa: 50/1 Rajdamnoen Road, Tambon Sri Phum, Amphoe Muang, Chiang Mai 50200. Asta era adresa si pe asta am aratat-o taximetristului cand am vazut ca numele hotelului ii este necunoscut. Era ora cinci dupa-amiaza. Plecam la drum. Ne spune ca este departe si ca va dura. Trecem de centru, de toate reperele noastre si continuam sa mergem. Pare ca iesim din oras. A trecut o jumatate de ora. Omul merge in continuu. La un semafor, ii cer adresa lui Catalin. O citesc cu atentie si vad numele strazii: Rajdamnoen. Mi se aprinde un beculet: pe strada asta ajungeam cand mergeam in centrul istoric si pe la temple. Nu avem ce sa cautam aici. Ii cer  harta Chiang Mai-ului. Mi-o scoate si cand sa caut strada, vad ca este harta Bangkok-ului. O impaturesc la loc incerc sa-mi pastrez calmul.

Avem inca rosu. Catalin coboara rapid, ii arata inca o data adresa soferului, acesta da din cap si –- spune ceva. “Aproape am ajuns”, imi zice la intoarcere. Dar ceva nu este bine, e clar. La sase fara cinci minute suntem lasati la un colt pustiu de strada, langa o cladire in constructie. Soferul nostru se evapora.
Ma uit la tablitele cu numele strazilor, nu apare pe niciuna strada noastra. Ne invartim, mai pierdem cinci minute, ne dam seama ca ne aflam in cu totul alt loc si incepem sa abordam taximetristii. Primii cinci ne refuza: nu inteleg adresa, nu inteleg engleza, se uita pe foaia unde este scris locul in care trebuia sa ajungem, o sucesc, o rasucesc, isi dau cu parerea si ne-o dau inapoi. Pentru altii este prea departe. Pur si simplu nu intelegeam ce se intampla.
In cele din urma, cand intarzierea noastra depaseste limita celor 15 minute, intalnim un om ce pare de incredere. Ne raspunde in engleza. Se uita pe adresa, nu stie unde este hotelul nostru, Tamarind Village, dar ne poate duce pe strada Rajdamnoen si de acolo va cauta numarul strazii. Ne intreaba cum am ajuns tocmai acolo. Ridicam cu ciuda din umeri si urcam in masina. Ajungem fara probleme la destinatie. De atunci, nu ne-am mai despartit de harta… BUNA.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.