Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysLocuri

08/12/2011

Cazare in Koh Phangan

More articles by »
Written by:
Tags: , , , , ,
IMG_9226

Ce cazare am gasit in Koh Phangan, Thailanda. Partea a VI-a reportajului “Thailanda la bani marunti, cu un bebe de 9 luni

Foto: Adina Branciulescu

Gata, ne-am instalat in noua noastra casa din Koh Phangan. Suntem foarte multumiti de ce cazare avem: casa e micuta, cocotata pe piloni, inconjurata de jungla si cu fata la un drumeag pietruit; are dormitor, living, bucatarie utilata, baie, o veranda cat casa, unde am intins un hamac mare si negru ca un steag de pirati (320 THB), internet prin cablu (non-stop si inclus in pret, nu cu ora sau minutul cum am platit pana acum. Chiria costa 12.000 THB pe luna – cat 3 nopti la ultimul nostru hotel din Phuket. Complexul se cheama Jungle House, la marginea satulului Chaloklum. Casele, la distanta una de alta, sunt ascunse de vegetatie si ai senzatia de intimitate. Dupa ce am am ajutat la despachetat, am zbughit-o in sat. Mai intai am inchiriat cu 100 THB/zi un motobike de la un service specializat (Autain, 66077.37.42.96). Apoi un tur de recunoastere prin sat pentru a localiza bancomatul, supermarketul, mini-pietele, plajele, masina de spalat automata (30 THB pe incarcatura), locuri de masaj (300 THB/ora), restaurantele.

Chaloklum e un sat de fosti pescari care au ajuns sa traiasca mai mult din turism. Localnicii au ridicat case si bungalouri frumoase – cazare pentru  farangi (asa le zic thailandezii turistilor; farang inseamna strain), in timp ce ei stau in colibe; au invatat sa gateasca pe gustul european, dar ei continua sa manance orez simplu cu supa; pentru farangi au deschis si saloane de masaj (unde ei nu calca) si tot pentru farangi, expeditii de pescuit calamari si trekkinguri pe elefanti. Chaloklum are o strada principala, marginita de-o parte si de alta de case si magazine. Dimineata au obloane inchise peste geamuri si usi, iar locul seamana cu un orasel  din filmele western.

Locuri mentionate in articol:

Service Motobike Autain (077.37.42.96), Chaloklum, Koh Phangan.

Jungle House, 085.8856393, Chaloklum, Koh Phangan.

La drum

1 euro = aproximativ 42 THB ; Baht-ul thailandez – cam la paritate cu banul romanesc: 100 THB = 10 RON (doar tai un 0).

In aeroporturi, primesti visa on arrival, cu valabilitate de 15 zile. Pentru sedere mai indelungata, adreseaza-te Ambasadei Thailandei la Bucuresti.

La aterizare pe aeroportul Samui primesti un sim local gratuit. Ca sa suni in tara, formeaza mai intai 006040.

Da-ti ceasul inainte cu 5 ore.

Taxa pentru o extragere la ATM este de 150 THB.

CITESTE: Thailanda la bani marunti cu bebe de 9 luni: Cand Cheltuiesti prea mult in Thailanda

 About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.