Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

29/05/2013

Bath thailandez vs leu romanesc: cum am saracit brusc in vacanta din Thailanda

More articles by »
Written by:
Tags: , ,
IMG_4509

Cum am aflat ca bath-ului si economiei thailandeze nu le-a mers tocmai rau, iar leul nostru a pierdut cam un sfert din osanza.

Vigilenta imi fusese atipita in excursiile din anii trecuti cand ma obisnuisem cu un bath thailandez aflat la relativa paritate cu leul romanesc.

Mi-am dedicat viata literelor de nevoie – cifrele nu ma iubesc, iar de conversii si alte socoteli valutare mi-e mai groaza ca de doctor sau de aparatul birocratic romanesc.

Asa ca ajunsesem la un obicei sanatos: cand ma impungea nevoia, Adina sau Vladimir, bagam cardul cu incredere, gandindu-ma ca scot lei bucuresteni, cu un zero mai putin.

Toate bune si frumoase, pana in ultima saptamana a ultimei vacante cand ne-am trezit in Koh Chang aproape fara bani – desi venisem cu un card cantarit de acasa la fix cat sa ne ajunga pana in ultima ora din aeroport.

Dupa socul initial, odata impacat cu noua situatie, am deschis laptopul la cursul valutar si am vazut minunea! In ultimii ani, bath-ului si economiei thailandeze nu le-a mers tocmai rau, iar leul nostru a pierdut cam un sfert din osanza. Si uite asa ai nevoie sa traversezi Pamantul ca sa iti dai seama pe viu ca de vreo trei ani traim in Romania cu un sfert mai prost ca inainte.About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.