Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysNews

27/02/2013

Bangkok Airways aniverseaza 45 de ani de zboruri

More articles by »
Written by:
Tags: , , , ,
45th-Anniversary-+-PG-Logo-(create)-Final-2

Bangkok Airways a fost fondat in 1968 de un medic chirurg, dr. Prasert Prassarttong – Osoth, pasionat de aviatie, si a inceput sa opereze cu un singur avion. In prezent, la conducere se afla fiul lui, capitanul Puttipong Prassarttong – Osoth.

Daca la inceput Bangkok Airways opera cu un singur avion, fondatorul a avut o idee vizionara care sta la temelia intregii companii – a construit aeroportul din Samui.

Aeroportul din Samui

Samui a fost si ramane foarte important pentru noi. A determinat cresterea flotei, a staff-ului, a adus o crestere generala. Stiam ca turismul se poate extinde spectaculos daca ar exista un aeroport pe insula, de aceea ideea tatalui meu s-a dovedit vizionara.”, spune cpt. Puttipong Prassarttong – Osoth.

Vacanta incepe de pe aeroportul Samui
Pana atunci, pentru a ajunge in Samui exista o singura ruta: cu avionul din Bangkok pana in Suratthani si, de acolo, feribotul. Aeroportul din Samui a fost conceput ca un loc lipsit de stres, punctul care marcheaza inceputul vacantei pentru vizitatori: este in aer liber, inconjurat de copaci, linistit, fara mult zgomot si relaxant.  Ai impresia ca esti intr-o gradina. Cat timp astepti, poti sa te servesti de la bufeturile gratuite cu mancare. Nu intamplator, aeroportul din Samui a fost votat drept Best Regional Airline in Asia pentru sase ani consecutiv.

Sukhothai si Trat

Urmatoarele doua aeroporturi purtand semnatura Bangkok Airways au fost Sukhothai, cu un design retro, datorita structurii din caramida rosie, si ecologic. Cel mai recent aeroport, cel din Trat, este poarta spre insula Chang (Koh Chang).

Stiai ca
Femeile – pilot nu sunt o raritate in compania Bangkok Airways? “Traim intr-o lume moderna. Genul nu mai face parte din ecuatia aviatica. Datorita tehnologiei moderne si a computerizarii cockpiturilor nu mai este nevoie de forta fizica”, spune cpt. Prasert Prassarttong – Osoth.

Sursa: publicatia FAHTHAIAbout the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.