Thailanda: turism, sejur si vacanta – Thaistory.ro
Thailanda noastra. Oameni, experiente si povesti culese de o familie îndragostita de aceasta tara
Royal-Silk-HolidaysExperiente

04/12/2013

La Omega Bar, in Chaloklum (Koh Phangan)

More articles by »
Written by:
Tags: , , ,
La Omega Bar, in Chaloklum (Koh Phangan)

La Omega Bar, in Chaloklum, muzica buna, oamenii din toate colturile lumii care se intalnesc aici, ritmul si relaxarea creaza o atmosfera unica.

Foto: Adina Branciulescu

Au trecut cativa ani de atunci (pe atunci, Vladimir avea doar 9 luni), dar, rasfoind emailurile pe care le-am trimis din Chaloklum, am dat peste acesta. Mi-am amintit cum erau serile de miercuri de la Omega Bar, am revazut oamenii despre care vorbesc si am retrait momentele pe care le descriu aici. Pe multe dintre ele deja le uitasem…

Miercurea seara in Chaloklum: desigur, e Omega Bar

„Ieri seara am mers sa ascultam niste muzica la Omega Bar. Am stat pana cand Vladimir nu a mai rezistat si pica de somn, asta inseamna pana pe la 11 noaptea.

Omega Bar se afla pe strada principala din Chaloklum. Aici, casele sunt mici si lipite unele de altele, dar Omega Bar este inconjurat de vegetatie si copaci din toate partile. este un foisor mai mare care, in serile de miercuri devine neincapator. La intrare parca se aduna totii slapii strainilor din sat. Afara sunt mese cu scaune, iar inauntru sunt mese joase si perne. cei care vin devreme, pe la opt jumatate, prind o perna si o masa, restul se ingramadesc pana ocupa toata podeaua. In fata este barul, unde vinde Pit, sotia lui Jenny (proprietarul italian al Omega bar si al pizzeriei din apropiere), iar la stanga lui locul unde se asaza instrumentele.

Ce se intampla? Imagineaza-ti un american la chitara electrica, un neamt la chitara acustica si alti trei (printre care si Jenny) la diferite instrumente de percutie. In fata lor, pe jos, un australian cu un instrument lung, aborigen. Mai tarziu, mica orchestra se intregeste cu un cimpoi si o tamburina. Voi incerca sa descriu putin muzica: percutia da ritmul si este sustinuta foarte bine de instrumentul aborigen – care da muzicii un sound tribal. Chitarile, in special cea eletrica (un duet foarte bun intre chitara electria si acustica) orienteaza totul catre jazz, iar cimpoiul si tamburina confera o nota saltareata.

Cam asta se intampla la Omega Bar. Pentru Jenny asta e singura zi de odihna in care face altceva decat pizza – cand canta si improvizeaza

Desigur… nu-l pot uita pe omniprezentul Gigi, un italian cam ciudat, care a aparut in Koh Phangan acum sase luni si pare ca traieste acolo de o viata. Ieri purta o pereche de pantaloni pescaresti cu crapatura pana la coapse de un portocaliu tipator. In partea de sus avea un tricou negru cu un cap alb de tigru si o esarfa alba la gat. pe mana stanga avea trei bratari late, metalice, iar pe dreapta doua din piele cu tinte. Era singurul are statea in picioare si executa un dans demonic care combina suciri, rasuciri, miscari de box si de yoga.

La 11 noaptea a trebuit sa plecam. Recunosc spasita ca as fi vrut sa mai raman…”About the Author


0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.